GreenPunkt

Алое Вера – „Магическата сила” от природата!

Ако проследим кое е най-употребяваното в човешката история растение, това без съмнение ще бъде Алое Вера – непретенциозно, привидно малко растение, но пък е толкова безценно и уникално съкровище за човека. Притежава изключителни свойства да помага на кръвообращението, да предпазва от болести на сърцето, да лекува храносмилателни проблеми, има антиоксидантни свойства, действа пречистващо, влияе благотворно върху функциите на черния дроб и бъбреците, предотвратява косопада и прави кожата прекрасна!

Алое е една мини аптека от природата.
В листата на Алое Вера се съдържат стотици различни вещества: минерали, глюкоза, протеин, салицилова киселина. В белтъка на Алое Вера се съдържат 18 аминокиселини, витамини A, C, B2, B3, B6, E, фолиева киселина, микро- и макроелементи (калций, натрий, желязо, калий, хром, магнезий, манган, мед и цинк).

Сокът от Алое има уникални лечебни свойства. Действа имуностимулиращо, антиалергично, противовирусно, противовъзпалително. Сокът съдържа много полизахариди, ферменти, минерални вещества, незаменими аминокиселини, които действат оздравяващо на организма като цяло. Повлиява положително подвижността на ставите и мускулите. Той активизира производството на собствени ферменти и по този начин подобрява защитните свойства на организма. Ензимите, съдържащи се в Алое Вера подобряват метаболизма, укорават топенето на мастните депа и помагат при режими за понижаване на килограмите.

Друга скъпоценна част от растението за лекарствени и здравни цели е гелът, който се намира в сърцевината на листата. Гелът е най-чистата форма на „алое продукт” и е с максимално близки свойства до тези на живото растение.

Регулярното приемане на Алое Вера способствува за нормализиране на теглото, подобряване състоянието на кожата, косата и костната тъкан.

Предлаганите от нас продукти са с чист Алое Вера студено пресован извлек. Козметичните продукти съдържат също проценти натурално алое, което помага за бързото регенериране на кожата и хидратирането на косата.