GreenPunkt

Български колаген

Феноменът "български колаген"! Патентован още в края на миналия век и с доказано действие

Знаете ли, че 75% от нашата кожа е изградена от колаген? Ето защо той се явява най-естествената и ефективна съставка за хидратиране и за забавяне на процесите на стареене. Ето защо в днешно време най-търсените козметични продукти са именно продуктите с колаген. Но тук има важна подробност, която производителите и търговците умишлено пропускат. Това, че в козметиката ви има колаген, съвсем не означава, че той действително ще бъде усвоен от кожата! Даже, когато й "натрапим" неусвояема молекула, я стресираме допълнително, вместо да й помогнем да бъде здрава и млада. И това си проличава, след като изчезне замаскиращият филм от продукта. И няма никакво значение дали колагенът е от риби или бозайници. Ако формулата му не е усвояема, резултатите са буквално отчайващи! И тук е моментът да споделим един факт, с който можем да сме горди. Още в началото на 90-те години на миналия век, български специалисти разработват и патентоват колаген, който доказано въздейства на молекулярно ниво за възстановяване структурата на кожата. Патентът е на производителят на продуктит e VB collagena clinic & Aloe professional - Професионална козметика с Патентован Биологично Акитвен Комплекс - Таня Рогнска, а българският колаген става съставка във висшата и професионална козметика по целия свят! Повече за българските продукти с български патентован колаген, ще откриете ТУК.
https://greenpunkt.eu/vb-collagena-clinic-and-aloe...

Нека разберем, защо българският патентован колаген VB collagena clinic & Aloe professional - е истински феномен. Колагенът е фибрилярен белтък, съставен предимно от аминокиселини. Молекулата му има вид на тройна спирала, състояща се от три пептидни вериги. Всяка една от тях съдържа по ~19 незаменими аминокиселини. Само в неговия състав се среща аминокиселината хидроксипролин по която се идентифицира от другите белтъци. Молекулното тегло на тройната спирала на колагена е ~360000 D. Достатъчно голяма, за да не може да проникне в този си вид в дълбочина на кожата и да окаже биологичното си въздействие. Под тази форма (нативен или жив колаген) е подходящ за много ценни продукти за медицински цели като превръзки за тежки изгаряния, биологични хирургически конци и др. Но не и за козметични продукти, чиято цел е регенерация и поддържане на младия и красив вид на кожата.

Научно доказано е, че за да окаже биологично въздействие върху кожата на молекулярно ниво, нативният колаген трябва да се преработи и доведе до фрагменти от молекулата с размери между 3000÷5000 D. И именно в това се изразява патентът на българския колаген
VB collagena clinic & Aloe professional - хомогенни по размери фрагменти с точно определена молекулна маса. С висока концентрация на колагеновите фрагменти от 97÷95,5%. И с изключително високата степен на пречистване, максимално освободен от съпътстващи го странични вещества от неорганичен и органичен произход.

Ето защо, ако наистина искаме да се възползваме от действието на колагена, можем спокойно да избираме козметиката с патентован български колаген! С научно доказано въздействие на молекулярно ниво! Българският патентован колаген е гаранция за регенерация, възстановяване и поддържане правилната структура на кожата. На свежият й и млад вид. Всички продукти

VB collagena clinic & Aloe professional - можете да откриете ТУК.