GreenPunkt

Грижа за тялото

Обикновено кожата на тялото е много по-суха от тази на лицето, дехидратира се лесно и се отпуска лесно. Грешният подход при миенето, грешните препарати, грешните мазила, или пропускането им - всичко оставя грозен отпечатък. Кожата на тялото ви обаче е доста по-важна, отколкото предполагате. И не само от естетична гледна точка. Кожата е най-големият орган на тялото и е първата защитна преграда срещу болести и инфекции. Разбира се, важно е да концентрирате усилията за запазване на младата кожа върху лицето, но ежедневна грижа за кожата на тялото, отнемаща не повече от пет минути, може да доведе до неочаквани резултати. Използвайте овлажняващи продукти. След баня не забравяйте да намажете обилно тялото си с овлажнител или лосион за тяло. Тези продукти ще помогнат на кожата ви да възстанови изгубената влага и ще я направят гладка и бебешки мека.

Ексфолирайте кожата на тялото. Периодичното използване на ексфолианти за тяло е от съществено значение. Ексфолирайте от време на време цялото си тяло, за да премахнете мъртвите клетки и да обновите кожата си.
Нанасяйте слънцезащитни продукти. Винаги когато излизате на открито, нанасяйте слънцезащитни продукти върху кожата на тялото, особено върху откритите части като ръцете и деколтето. Това са частите, които първи са засегнати от признаците на стареене и за тях трябва да полагате особена грижа.