GreenPunkt

Козметика с хума

Здравословните и разкрасяващи свойства на хумата са били известни още от времето на египтяните.

От древността жените са използвали хумата за измиване на косите си. От бабите си знаем, че всички жени са имали гъсти, жизнени и блестящи коси, и това е благодарение на ХУМАТА.
Миенето на лицето с хумена вода запазва кожата ви по-дълго време без бръчки и други несъвършенства.
Когато животните са болни, те търсят водоеми, където има глинеста почва, тъй като глината е предала лечебните си свойства и на водата.
Днес, повечето фармацевтични компании използват ХУМАТА в продуктите си като натурален компонент.
Хумата може да се използва по много начини. Външно приложение - за компреси и лапи при главоболие, екзема, акне, ожулване, разтягане на сухожилията и бактериални инфекции. Използването и за масаж или маска за лице, осигурява дълбоко пречистване и подмладяване на кожата. При рани, хумата абсорбира всички гнойни образувания от организма. Бори се със свободните радикали, които водят до увреждане и стареене на клетките.

">Научете повече от този клип

Българска натурална козметика с хума AVIA

Първият успешно разработен продукт -- сапун с хума, беше предложен на пазара през 2006 г. Скоро след това българските потребители пожелаха повече продукти с хума, което наложи разработката на пет нови артикула -- шампоан, душ-гел, балсам, маски за коса и маски за лице.AVIA е една от най-бързо развиващата се натурална козметика с хума на българския пазар. Нашия успех се дължи на високо качествените ни продукти. Хумата която използваме е антисептик, абсолютно чист продукт-стерилен, без бактерии. Тя съдържа всички минерални соли от които се нуждае човешкото тяло, като магнезий, желязо, цинк.