GreenPunkt

Алое Вера

- Живеем в градове и затворени къщи, Подлагаме храната си на топлинна обработка, Ядем прекалено сладки и прекалено мазни храни, Движим се малко, И много от нас пушат или употребяват големи количества алкохол.
Всички тези неща, които всъщност се смятат за нормални, не са нормални за нашето тяло. Неговите градивни елементи, гените, произхождат от едно време, в което това не е било така. Затова на много неща тялото ни реагира със съпротива.
Освен от физическите натоварвания, много хора страдат и от стрес, защото често се тревожат – за работата си, за децата си или за бъдещето.
Всичко това води до появата на „Болестите на съвременния свят”.
В почти всички случаи става въпрос за хронични, т.е. продължителни и трудно лечими заболявания.
Съвременната медицина е достигнала тук до границите на своите възможности. Все повече пациенти търсят алтернативно решение. И го намират в „аптека на природата”- Алое Вера.
Историята на алое вера е уникална. В използването на това изключително лечебно растение е натрупан хилядолетен опит по всички континенти.
Като никое друго природно лечебно средство, алое вера дава възможност за външно и вътрешно приложение.
Още в древността е било известно неговото облекчаващо действие при
- Наранявания и изгаряния на кожата
- Заразяване с гъбички и паразити
- Гнойни рани
- Мигрена
- Слънчево изгаряне и много други заболявания
В началото на последното столетие алое вера все още е признато и ценено лечебно растение сред медицинските кръгове. В последно време то отново навлиза в нашия живот.