GreenPunkt

Deep Ayurveda- здраве от Индия

Аюрведа е древно учение, индийска система за природна и холистична медицина, буквално означаваща "знание за животa"


Като всяка древна наука, знанията са предавани устно от десетки поколения мъдреци в Индия, докато не започва да се събира в текст преди около 5 хиляди години. Най-старите известни текстове на Аюрведа са Чарака Самхита, Сушрута Самхита и Ащанга Хрудая. Тези текстове подробно описват въздействието на петте елемента, намиращи се в космическата система - земя, вода, въздух, огън, пространство – върху нашата индивидуална система и излагат важността от поддържането на тези елементи балансирани за здравословен и щастлив живот.

DEEP AYURVEDA е водеща и най-добра аюрведа компания в Индия, базирана в Мохали

(Пенджаб), основана и оглавявана от жена предприемач д-р Балдееп Куур през 2007 г. Тя е известен аюрведа лекар, практикуващ аюрведа от 2006 г. DEEP AYURVEDA е известна с истински и автентични аюрведически продукти, специализирани в смесване на традиционните аюрведически знания със съвременната наука за формулирането

и разработването на билкови лекарства, за да се противодейства на предизвикателствата, свързани със здравето и съвременния начин на живот. Фирма, притежаваща сертифицирана производствена единица за производство на аюрведични лекарства, билкови продукти и OTC продукти. DEEP AYURVEDA производствената единица е спонсорирана от KVIC (Индия) и оборудвана с всички необходими сложни и модерни машини.

Днес произвеждат повече от 300 продукти, собствена марка и етикетиране. Днес Deep Ayurveda се е превърнала в най-добрата аюрведа компания за производство аюрведа лекарства в Чандигарх, Пенджаб, Индия.